Page 6 - ERÜ'de Bu Ay Aylık Bülten Şubat-2025
P. 6

‘de Bu Ay                          Şubat 2025


                                                                                GÜNDEM



                     Üniversitemiz ile Yozgat Bozok Üniversitesi Arasında

                                           Akademik İş Birliği Protokolü İmzalandı



                                                  niversitemiz ve  Yozgat Bozok   Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof.
                                                  Üniversitesi arasında akademik   Dr. Evren  Yaşar da yaptığı konuşmada
                                            Üiş birliği protokolü imzalandı.    Bölgenin yegâne araştırma üniversitesi
                                                                                olan Erciyes Üniversitesi ile bir çok alan-
                                            Yozgat Bozok Üniversitesi ev sahipliğin-
                                            de düzenlenen imza törende konuşan   da akademik işbirliği protokolü yapma-
                                            Rektörümüz Prof. Dr. Fatih Altun, Üniver-  nın mutluluk verici olduğunu söyledi.
                                            sitelerin ortak projelerde, eğitim alanın-  Konuşmaların ardından Rektörümüz
                                            dan araştırma süreçlerine kadar bir çok   Prof. Dr. Fatih Altun ve Yozgat Bozok Üni-
                                            alanda iş birliği içinde olması gerektiğini   versitesi Rektörü Prof. Dr. Evren Yaşar iş
                                            belirtti.                           birliği protokolüne imza attı.

        Üniversitemizden “Slow Food                                             Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kenan

                                                                                Güllü de gastronominin önemine dikkat
        Kayseri Buluşması” Etkinliği                                            çekerek sözlerini şöyle sürdürdü: “Kayseri
                                                                                ülkemizde olduğu gibi, turizm sektörün-
                                                                                de her geçen gün turizm skorlarını yük-
              niversitemiz Turizm  Fakültesi,   Rektörümüz Prof. Dr. Altun şunları kay-  selten bir şehrimiz oldu. Bu gelişmede,
              ORAN ve Kayseri Otelciler Derne-  detti: “Erciyes üniversitesi öğrenci odaklı   turizm  sektörleri  içerisinde  gastronomi-
        Üği işbirliği ile “Slow Food Kayseri   faaliyetlerinde olsun, araştırma geliştirme   nin de büyük bir önemi var. Gastronomi
        Buluşması” etkinliği düzenlendi.    faaliyetlerinde olsun, toplumsal katkı sü-  içerisinde de geleneksel yiyecek içecekle-
                                            reçlerinde her daim kendisinden söz etti-
        Düzenlenen etkinliğe; Rektörümüz Prof.                                  rin bu kapsamda büyük bir önemi bulun-
        Dr. Fatih Altun, Turizm Fakültesi Dekanı   ren ve sadece şehrine değil, tüm insanlı-  maktadır.”
        Prof. Dr. Kenan Güllü, İl Kültür ve Turizm   ğa güzel çalışmalar yapan, katkı sağlayan   Açılış konuşmalarının ardından panele
        Müdürü Doç. Dr. Şükrü Dursun, Kayseri   önemli bir kurum olarak faaliyetlerini   geçildi.
        Otelciler Derneği Başkanı Murat Erdal,   devam ettirmektedir. Erciyes Üniversitesi
        Kayseri Lokantacılar ve Pastacılar Odası   kuruluşundan itibaren çalışmalarını ya-  Üniversitemiz turizm Fakültesi Gastrono-
        Başkanı Altan Aydemir ile akademisyen-  parken toplumla barışık ve bütünleşik   mi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim
        ler katıldı.                        olarak hareket etmek de bizim en temel   Üyesi Mustafa Ülker’in moderatörlüğünü
                                            görevlerimiz arasında olduğunu düşü-  yaptığı panelde, Şef Hazer Amani ve Şef
        Etkinliğin açılışında konuşan Rektörümüz   nüyoruz. Anadolu coğrafyası, Kayserimiz   Elif Korkmazel katılımcılara bilgi verildi.
        Prof. Dr. Fatih Altun, Kayseri mutfağının   mutfak alanında zengin bir kültüre sahip-
        zengin bir kültüre sahip olduğunu söyledi.  tir. Bunların ön plana çıkması üniversite-  Panelin ardından etkinlik, atölye çalışma-
                                            mizin de en temel görevleri arasındadır.”  ları ile devam etti.





















     6
                                                                                                   www.erciyes.edu.tr
   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11