Page 6 - ERÜ'de Bu Ay Aylık Bülten Şubat-2025
P. 6
‘de Bu Ay Şubat 2025
GÜNDEM
Üniversitemiz ile Yozgat Bozok Üniversitesi Arasında
Akademik İş Birliği Protokolü İmzalandı
niversitemiz ve Yozgat Bozok Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof.
Üniversitesi arasında akademik Dr. Evren Yaşar da yaptığı konuşmada
Üiş birliği protokolü imzalandı. Bölgenin yegâne araştırma üniversitesi
olan Erciyes Üniversitesi ile bir çok alan-
Yozgat Bozok Üniversitesi ev sahipliğin-
de düzenlenen imza törende konuşan da akademik işbirliği protokolü yapma-
Rektörümüz Prof. Dr. Fatih Altun, Üniver- nın mutluluk verici olduğunu söyledi.
sitelerin ortak projelerde, eğitim alanın- Konuşmaların ardından Rektörümüz
dan araştırma süreçlerine kadar bir çok Prof. Dr. Fatih Altun ve Yozgat Bozok Üni-
alanda iş birliği içinde olması gerektiğini versitesi Rektörü Prof. Dr. Evren Yaşar iş
belirtti. birliği protokolüne imza attı.
Üniversitemizden “Slow Food Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kenan
Güllü de gastronominin önemine dikkat
Kayseri Buluşması” Etkinliği çekerek sözlerini şöyle sürdürdü: “Kayseri
ülkemizde olduğu gibi, turizm sektörün-
de her geçen gün turizm skorlarını yük-
niversitemiz Turizm Fakültesi, Rektörümüz Prof. Dr. Altun şunları kay- selten bir şehrimiz oldu. Bu gelişmede,
ORAN ve Kayseri Otelciler Derne- detti: “Erciyes üniversitesi öğrenci odaklı turizm sektörleri içerisinde gastronomi-
Üği işbirliği ile “Slow Food Kayseri faaliyetlerinde olsun, araştırma geliştirme nin de büyük bir önemi var. Gastronomi
Buluşması” etkinliği düzenlendi. faaliyetlerinde olsun, toplumsal katkı sü- içerisinde de geleneksel yiyecek içecekle-
reçlerinde her daim kendisinden söz etti-
Düzenlenen etkinliğe; Rektörümüz Prof. rin bu kapsamda büyük bir önemi bulun-
Dr. Fatih Altun, Turizm Fakültesi Dekanı ren ve sadece şehrine değil, tüm insanlı- maktadır.”
Prof. Dr. Kenan Güllü, İl Kültür ve Turizm ğa güzel çalışmalar yapan, katkı sağlayan Açılış konuşmalarının ardından panele
Müdürü Doç. Dr. Şükrü Dursun, Kayseri önemli bir kurum olarak faaliyetlerini geçildi.
Otelciler Derneği Başkanı Murat Erdal, devam ettirmektedir. Erciyes Üniversitesi
Kayseri Lokantacılar ve Pastacılar Odası kuruluşundan itibaren çalışmalarını ya- Üniversitemiz turizm Fakültesi Gastrono-
Başkanı Altan Aydemir ile akademisyen- parken toplumla barışık ve bütünleşik mi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim
ler katıldı. olarak hareket etmek de bizim en temel Üyesi Mustafa Ülker’in moderatörlüğünü
görevlerimiz arasında olduğunu düşü- yaptığı panelde, Şef Hazer Amani ve Şef
Etkinliğin açılışında konuşan Rektörümüz nüyoruz. Anadolu coğrafyası, Kayserimiz Elif Korkmazel katılımcılara bilgi verildi.
Prof. Dr. Fatih Altun, Kayseri mutfağının mutfak alanında zengin bir kültüre sahip-
zengin bir kültüre sahip olduğunu söyledi. tir. Bunların ön plana çıkması üniversite- Panelin ardından etkinlik, atölye çalışma-
mizin de en temel görevleri arasındadır.” ları ile devam etti.
6
www.erciyes.edu.tr