Page 28 - ERÜ'de Bu Ay Aylık Bülten MAYIS-2025
P. 28

‘de Bu Ay                          Mayıs 2025


                                                                                GÜNDEM



        Üniversitemizde “Asırlık Tariflerle Türk


        Mutfağı” Etkinliği Düzenlendi



               ayseri Valiliği, Kayseri Büyükşe-
               hir Belediyesi, Üniversitemiz, İl
        KKültür Turizm Müdürlüğü tara-
        fından “Türk Mutfağı Haftası” kutlama-
        ları  kapsamında  “Asırlık Tariflerle Türk
        Mutfağı” etkinliği düzenlendi.
        Turizm Fakültesi Konferans Salonu’nda
        düzenlenen etkinliğe; Kayseri Cumhu-
        riyet Başsavcısı Habib Korkmaz, Kayseri
        Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh
        Büyükkılıç, Rektörümüz Prof. Dr. Fatih Al-
        tun, Kayseri İl Kültür ve Turizm Müdürü
        Doç. Dr. Şükrü Dursun, İl Emniyet Müdü-
        rü Atanur Aydın, İŞKUR İl Müdürü Ayşe   Rektörümüz Prof. Dr. Fatih Altun ise yap-  tanesi. Kayseri’nin kadim tarihine baktı-
        Ak, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Oktay   tığı konuşmada,  Turizm Fakültesi’nin   ğımız zaman özellikle Kültepe’de yapılan
        Özkan ve Prof. Dr. Cevdet Kırpık, Turizm   gastronomi alanında daha ileriye girme-  kazılarda bundan 4 milyon yıl öncesinde
        Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kenan Güllü,   si için önemli adımlar attıklarını söyledi.  Kayseri’nin zengin mutfağının geçmişin
        akademisyenler ve öğrenciler katıldı.                                   izlerini çok rahat görebiliyoruz” şeklinde
                                            Rektörümüz Prof. Dr. Altun, “Turizm Fa-
        Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal   kültemizin yakışır bir gastronomi bölü-  konuştu.
        Marşı’nın  okunması  ile  başlayan  etkin-  münün oluşması için gayret ediyoruz.   Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kenan
        liğin açılışında konuşan Kayseri Büyük-  O  gayretlerimiz  de  ürünlerini  vermeye   Güllü de gastronomi ürünlerinin tanı-
        şehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Bü-  başladı. Muhtemelen bu yıl Gastronomi   tılarak farkındalık oluşturulmasının an-
        yükkılıç, Kayseri Mutfağının hayli zengin   Bölümü’ne öğrenci almaya da başlaya-  lamlı ve değerli olduğunu söyledi.
        bir kültüre sahip olduğunu söyledi.
                                            cağız.  Fakültemizin  bu  manada  bun-  Açılış konuşmalarının ardından panele
        Başkan Dr. Büyükkılıç,  “Gastronomiye   dan sonraki süreçlerde de Kayserimizin   geçildi.
        ilgi duyan, kendini yetiştiren, günün   tanınmasında coğrafi işaretli ürünlerin
        koşullarına uyarlayan, geçmişi geleceğe   sayısının daha da ileriye gitmesi için çok   Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr.
        taşıyacak anlar içerisinde yetişen dostla-  güzel çalışmalar ortaya koyacağına ina-  Harun Çalhan moderatörlüğünde ger-
        rımızın herhangi bir iş ile ilgili sıkıntısı ol-  nıyoruz” diye konuştu.  çekleştirilen panelde, Kayseri Büyükşe-
        mayacağı kanaatindeyim. Yeter ki yete-  Kayseri İl Kültür ve Turizm Müdürü Doç.   hir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Da-
        nekli olsun, kendisini bu alanda etkin ve   Dr. Şükrü Dursun ise konuşmasında Kay-  ire Başkanı Salih Özgöncü,  Sinan  Chef
        yetkin hale getirsin. Uygulama olmadığı   seri’nin  zengin  mutfağa  sahip  olduğu-  Restoran İşletmecisi Sinan Yavuz, Lezzet
        zaman aldığınız eğitimin çok anlamı ol-  nun altını çizerek, “Aslında gastronomi,   Kayseri’de Sayfa Yöneticisi Muhammed
        madığını daha sonra hissedersiniz” dedi.                                Koca, Ümit Usta Restoran İşletmecisi
                                            turizmin önde gelen değerlerinden bir
















    28
                      www.erciyes.edu.tr                                                              @erciyesuni1978
   23   24   25   26   27   28   29   30   31   32   33