Page 28 - ERÜ'de Bu Ay Aylık Bülten MAYIS-2025
P. 28
‘de Bu Ay Mayıs 2025
GÜNDEM
Üniversitemizde “Asırlık Tariflerle Türk
Mutfağı” Etkinliği Düzenlendi
ayseri Valiliği, Kayseri Büyükşe-
hir Belediyesi, Üniversitemiz, İl
KKültür Turizm Müdürlüğü tara-
fından “Türk Mutfağı Haftası” kutlama-
ları kapsamında “Asırlık Tariflerle Türk
Mutfağı” etkinliği düzenlendi.
Turizm Fakültesi Konferans Salonu’nda
düzenlenen etkinliğe; Kayseri Cumhu-
riyet Başsavcısı Habib Korkmaz, Kayseri
Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh
Büyükkılıç, Rektörümüz Prof. Dr. Fatih Al-
tun, Kayseri İl Kültür ve Turizm Müdürü
Doç. Dr. Şükrü Dursun, İl Emniyet Müdü-
rü Atanur Aydın, İŞKUR İl Müdürü Ayşe Rektörümüz Prof. Dr. Fatih Altun ise yap- tanesi. Kayseri’nin kadim tarihine baktı-
Ak, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Oktay tığı konuşmada, Turizm Fakültesi’nin ğımız zaman özellikle Kültepe’de yapılan
Özkan ve Prof. Dr. Cevdet Kırpık, Turizm gastronomi alanında daha ileriye girme- kazılarda bundan 4 milyon yıl öncesinde
Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kenan Güllü, si için önemli adımlar attıklarını söyledi. Kayseri’nin zengin mutfağının geçmişin
akademisyenler ve öğrenciler katıldı. izlerini çok rahat görebiliyoruz” şeklinde
Rektörümüz Prof. Dr. Altun, “Turizm Fa-
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal kültemizin yakışır bir gastronomi bölü- konuştu.
Marşı’nın okunması ile başlayan etkin- münün oluşması için gayret ediyoruz. Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kenan
liğin açılışında konuşan Kayseri Büyük- O gayretlerimiz de ürünlerini vermeye Güllü de gastronomi ürünlerinin tanı-
şehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Bü- başladı. Muhtemelen bu yıl Gastronomi tılarak farkındalık oluşturulmasının an-
yükkılıç, Kayseri Mutfağının hayli zengin Bölümü’ne öğrenci almaya da başlaya- lamlı ve değerli olduğunu söyledi.
bir kültüre sahip olduğunu söyledi.
cağız. Fakültemizin bu manada bun- Açılış konuşmalarının ardından panele
Başkan Dr. Büyükkılıç, “Gastronomiye dan sonraki süreçlerde de Kayserimizin geçildi.
ilgi duyan, kendini yetiştiren, günün tanınmasında coğrafi işaretli ürünlerin
koşullarına uyarlayan, geçmişi geleceğe sayısının daha da ileriye gitmesi için çok Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr.
taşıyacak anlar içerisinde yetişen dostla- güzel çalışmalar ortaya koyacağına ina- Harun Çalhan moderatörlüğünde ger-
rımızın herhangi bir iş ile ilgili sıkıntısı ol- nıyoruz” diye konuştu. çekleştirilen panelde, Kayseri Büyükşe-
mayacağı kanaatindeyim. Yeter ki yete- Kayseri İl Kültür ve Turizm Müdürü Doç. hir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Da-
nekli olsun, kendisini bu alanda etkin ve Dr. Şükrü Dursun ise konuşmasında Kay- ire Başkanı Salih Özgöncü, Sinan Chef
yetkin hale getirsin. Uygulama olmadığı seri’nin zengin mutfağa sahip olduğu- Restoran İşletmecisi Sinan Yavuz, Lezzet
zaman aldığınız eğitimin çok anlamı ol- nun altını çizerek, “Aslında gastronomi, Kayseri’de Sayfa Yöneticisi Muhammed
madığını daha sonra hissedersiniz” dedi. Koca, Ümit Usta Restoran İşletmecisi
turizmin önde gelen değerlerinden bir
28
www.erciyes.edu.tr @erciyesuni1978